Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Đouble Deepthroät Nunnerỹ

don Fefinho blogja

Friss topikok

  • Frederick2: @don Fefinho: Szép Belga-átírat. Ha jól tudom, rajtad kívül mások is készítettek ilyen saját átdol... (2021.11.02. 07:22) Monnyollë!
  • KalmanBlog: @BiG74 Bodri: Azzal is bele lehet ragasztani a párizsit? (2021.06.02. 16:12) bocsi
  • Deansdale: Az egyik kedvenc zeném, b*szod :D (2021.05.29. 09:55) bádogböllér blues
  • Frederick2: Az a Baranyi Krisztina, aki BLM-szobrot állítana Ferencvárosban Az a Hont András, aki beleállt az... (2021.04.03. 10:32) De... de... de a másik is!!!
  • don Fefinho: @a nagy hohohorgász: @Frick László Intézet: Ne keverjük a szezont a fazonnal, a bezzegjogállami jó... (2021.02.02. 22:42) Minek mentek oda.

Villámposzt az elnyomásról

2013.07.23. 02:33 don Fefinho

oppression-fists[1].jpegManapság az elnyomáshoz nem feltétlenül szükséges elvennünk valakinek a jogait. Elég, ha többletjogokat biztosítunk mindenki másnak.




Korunk egyik leggyakrabban hangoztatott mantrája, ami valószínűleg a liberális demokráciák korszellemének egyik fekélyes tünete, az, hogy adott társadalom tetszőlegesen kiválasztott X Y csoportját aljas, galád, előre megfontolt szándékkal elnyomja valamilyen másik, általában az adott társadalmon belül domináns, jellemzően az adott társadalom működtetésének terhét vállán hordozó csoport*.

A szóhasználat ízig-vérig (neo-)marxista jellegére nem akarok külön kitérni, civil társalgások során bizonyára már így is az őrületbe kergetek vele bárkit, aki egy óránál illetve egy palack bornál tartósabban kénytelen elviselni a társaságomat. Okfejtésekbe se fogok bonyolódni, inkább csak sorra veszem a teljesség igénye nélkül, a történelem során mikor, hol, és hogyan nyomták el az illetékeseket a magukat arra hivatottnak gondolók.

Történelmi, általánosan elfogadott példák az elnyomásra:
- rabszolgatartás az ókori civilizációkban (Egyiptom, Babilon, Hellén civilizáció, Róma, stb.)
- idegen országok megszállása során az őslakosság másodrendű polgárként kezelése
- megszállt országok lakosságának ide-oda telepítgetése, deportálása (Asszíria, III. Birodalom, Szovjetunió)
- megszállt országok lakosságára kivetett etnikai és/vagy vallási alapú adók (Oszmán Birodalom)
- különböző társadalmi osztályokra vonatkozó eltérő jogok (feudalizmus)
- keresztényüldözések 380 előtt
- pogányüldözések 380 után, később inkvizíció
- feketék rabszolgasága az Egyesült Államokban
- zsidótörvények
- Izrael palesztin-ellenes apartheidje
- Tibet megszállása
stb.


Általánosan elmondható tehát, hogy az elnyomó társadalom az elnyomott csoportoktól megvon olyan jogi és anyagi lehetőségeket, amik az elnyomó társadalom tagjai számára elérhetőek, sőt aktívan támogatja velük a preferált csoportot az elnyomottal szemben. Röviden a klasszikus elnyomás során az elnyomottnak mindig jogdeficitje van az elnyomókhoz képest.
Ez egy egyszerű ábrán demonstrálható:elnyomva11.bmp

Modern korunk polkorrekt terminológiája viszont egészen különleges fogalmakkal rendelkezik elnyomottak, elnyomók, valamint úgy általában az elnyomás témakörével kapcsolatban.
Úton-útfélen az arcunkba vágják, hogy mi maiak aznap éppen kiket nyomunk el a puszta létünkkel: zsidókat, cigányokat, buzikat, nőket, gyerekeket, bevándorlókat, stb.
Egy klasszikus elnyomó államban ez úgy nézne ki, hogy lenne egy általános jogszínvonal, amiből aztán fent felsorolt csoportok esetében innen-onnan lecsippentenének ezt-azt.
Ám itt jön közbe a modern elnyomás körmönfont agyafúrtsága: meg akarsz szabadulni egy kisebbségtől? Támogasd őket! Bástyázd körbe csak a számára elérhető állami támogatásokkal, pályázatokkal, ösztöndíjakkal, kvótákkal, írj olyan törvényeket, amik az átlag mezei halandóhoz képest kiemelten védik őket! Tedd őket a közbeszéd szent teheneivé, és szigorúan szankcionálj bármilyen velük kapcsolatos negatív kritikát! Majd dőlj hátra, és gyönyörködj, ahogy virágzanak...
Ismerős?
Pedig egy elnyomó társadalom ezeket tipikusan nem a nemkívánatos, hanem a preferált csoportjaival szemben alkalmazza. (Mint pl. Hitler a németséggel szemben.) Manapság ha valakit el akarsz nyomni, nem szükséges megvonnod tőle a jogait. Elég, ha többletjogokat adsz mindenki másnak.

elnyomva22.bmp


Ki látott már olyat, hogy az elnyomónak van jogdeficitje az elnyomottal szemben? Melyik ordas autokrácia üldözi az ellenségeit ezüstkanállal?

Én őszinte szívből szeretnék a mai Nyugaton elnyomott lenni.

*: heteroszexuális fehér adófizető férfi

4 komment

Címkék: halál cenzúra jobboldal feminizmus náci zsidó fasizmus szenvedés pokol liberális baloldal elnyomás diktatúra fasiszta nyilas kirekesztés nemzetiszocializmus rettegés balliberális fehérterror merazorbán nyilasterror bezzeg az átkosban mindmegdöglünk Orbán a hibás rothadó tetemek

A bejegyzés trackback címe:

https://bunkonyilas.blog.hu/api/trackback/id/tr735419569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jásku 2013.07.24. 08:14:28

Fefi te má megin nagyon ráérsz!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2013.07.25. 05:53:54

már miért érnék rá? félévente egy poszt belefér

picur3ka 2013.10.01. 02:49:37

hah, jol vagyon megirva

Mind tudjuk, igy vagyon, a bullik kulturajat eljuk, akik aldozatkent szeretik eladni magukat. Ezert nem tudhatod - mert betiltanak -, hogy ki van hatalmon.

Belvedere_ (törölt) 2015.07.04. 23:39:23

Szervusz!
Miután dínszdél kitiltott a Férfihangról, új blogot hoztam létre:
sokferfihangja.blog.hu
süti beállítások módosítása