Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Đouble Deepthroät Nunnerỹ

don Fefinho blogja

Friss topikok

  • Frederick2: @don Fefinho: Szép Belga-átírat. Ha jól tudom, rajtad kívül mások is készítettek ilyen saját átdol... (2021.11.02. 07:22) Monnyollë!
  • KalmanBlog: @BiG74 Bodri: Azzal is bele lehet ragasztani a párizsit? (2021.06.02. 16:12) bocsi
  • Deansdale: Az egyik kedvenc zeném, b*szod :D (2021.05.29. 09:55) bádogböllér blues
  • Frederick2: Az a Baranyi Krisztina, aki BLM-szobrot állítana Ferencvárosban Az a Hont András, aki beleállt az... (2021.04.03. 10:32) De... de... de a másik is!!!
  • don Fefinho: @a nagy hohohorgász: @Frick László Intézet: Ne keverjük a szezont a fazonnal, a bezzegjogállami jó... (2021.02.02. 22:42) Minek mentek oda.

Fölmentünk vagy negyvenheten

2012.07.17. 19:01 don Fefinho

Gyilkosság, bőrszín, halálbüntetés.
Emberi jogok meg minden.


    Bár puszipajtások nem voltunk sosem, ez nyilvánvaló, de azért szegről-végről (és később az enigmatikus decsi gróf révén is) ismertük egymást. Középiskolában a srácokkal gyakorta előszeretettel pihentettük rajta megfáradt tekintetünket, egy páran talán bele is voltunk esve, amit persze szépen sorban kinőttünk idővel. Örökérvényű mementót egy punkbandában játszó haverunk átköltése szerzett neki koncerten még Zugban, azóta is megmosolyogtuk az ominózus számot. Mostanáig.

   Mint azt mostanra talán már az ország legeldugottabb sarkában is tudja mindenki, Bándy Katát nyolcadikán hajnalban állat módjára megerőszakolták, megkínozták, majd megfojtották. (A sors furcsa fintora, hogy az eset időpontjában pont tanyabulin voltunk, még föl is emlegettük szegényt.) Amivel foglalkozni szeretnék tényleg csak pár rövid sor erejéig, az az esettel kapcsolatos példátlan médiavisszhang. Ami persze lehet az embernek visszatetsző, ez szíve joga, amíg azt viszonylag konszolidáltan fogalmazza meg (megint mások jót vihorásztak az eltűnése kapcsán).

   Az ügy fejleményeit illetően két érdekes motívumot szeretnék megemlíteni. Egyrészt bőven mielőtt a holttest meglett volna, már nagyon sok fórumon beindult a cigányozás. Ami egy szép új világban, egy olajozottan működő modern, nyugatos demokratúrában bizonyára sokaknál okkal verné ki a biztosítékot (kegyeleti okokból, tegyük hozzá jogosan, ki is verte). Csakhogy idehaza a doktrína még nem ülepedett le olyan alaposan a koponyák mélyére, hogy az a statisztikákat vagy a hétköznapi valóság keserves tapasztalatait elhomályosíthatná; harcos balliberálisaink legnagyobb bánatára. (Arra, hogy a jogvédő aktivista egy tipikusan hegyoldali luxusvillák tetőterében tenyésző szociológus fajta, most ne térjünk ki külön.) Otthon annak idején még komolyan megszóltak érte, mostanra viszont versenyt tippelünk egy-egy bűnügyi hír hallatán, amikor az emberben összeáll a cselekmény illetve az arról asszociálható elkövetői stílus, hogy ez úgy vajon mégis ki fia-borjaira lehetne jellemző? Tízből kilencszer be is jön. És valahogy sosem a Magyar Gárda. Ronda, gonosz, utálatos rasszista létemre most sem tudtam elhessegetni a makacs gyanút, és hát ugye mit ad Isten.

   A második motívum egyenes folyománya az elsőnek. A gyilkosság már önmagában vérgőzös indulatokat horgasztott, erre a tűzre csak olajként érkezett a megkerült tettes, annak jellemével és faji-etnikai sajátosságaival együtt. A közép- és a széljobb azonnal zászlajára tűzte az esetet, de érdekes módon először kisgazda-, majd fideszes körökből hangzott el komolyan az ötlet, hogy különleges esetekben vissza kellene állítani a halálbüntetést. Amivel teljes joggal egyet is lehet érteni; ám kapaszkodjunk meg, bár talán nem is kell, hiszen nem meglepő: a balközép média, kezdve a Népszaván át a viszonylag független HVG-n keresztül (hajaj!) s tovább (de még a jobbközép Mandíner se maradt ki a sorból), meghallva az össznépi felháborodást s lépést tartva az idők szavával, azonnal ugrott, hogy az alapvető európai és demokratikus értékeket magasba emelve óvó szárnya alá vonja, élethez és biztonsághoz való jogaiban megerősítse - a gyilkost (és pereputtyát, akik máris rettegnek). (És persze megkezdődött az ilyenkor várható kínos magyarázkodás is, hogy jó, persze, most itt megint roma elkövetővel van dolgunk, de most azért ne a romákon csattanjon az ostor, hogy a bőrszín alapján ne általánosítsunk, a romák nem olyanok, azok többségében rendes emberek, csak most kivételesen becsúszott egy ilyen, meg különben is a kivétel erősíti a szabályt, kivétel pedig tudjuk, van bőven, úgy 80%, tehát a romák annál inkább se olyanok, sőt.)

   Amennyiben nem változik semmi, ez az ürge is vígan elhesszel majd egy jó húsz évet legjobb esetben, aztán kijön, és folytatja ugyanott, ahol most abbahagyta. Hiszen - megteheti. Még talán majd hős is lesz belőle. És hány ilyen mászkál még szabadon...   Az országos vicsorgás és lincshangulat, valamint ennek meglovagolása nyilvánvalóan nem hozhatja vissza a Katát. Azonban a tétlenség, a nemcselekvés, a letagadás és a maszatolás még sok-sok ehhez hasonló tragédiának lehet garantáltan a melegágya. Volna persze köztes megoldás is, csak arra se keret nincsen, se a fokozott rendőri jelenlét ötlete nem túl népszerű manapság, merthogy Viktatúra, meg Orbán-csendőrség, meg kattogó marhavagon-kerekek, meg minden. A halálbüntetéssel is ugye most az lenne a baj, hogy aki visszasírja, az maga is gyilkolni akar, és a gyilkolás további gyilkosságot szül (drága feleim, ilyen és hasonló bölcsességekkel szíveskedjenek az elkövetőt és annak köreit boldogítani!); továbbá mi van, ha valakit ártatlanul végeznek ki. Érdekes, '89 előtt nem voltak ilyen aggályaik. Emellett jönnek még teológiai maszlaggal is, illetve hogy ahol van halálbüntetés, ott sincs kevesebb gyilkosság. Márpedig sajnos ma vannak már olyan területei az országnak, ahol egyszerűen élhetetlen állapotok válnak meghatározóvá, hacsak középkori, barbár eszközökhöz és drákói szigorhoz nem találunk nyúlni. Szemet szemért, fogat fogért, életet életért, ha máshogy nem megy. Bizonyos helyeken csak ezek jelenthetnének bármiféle visszatartó erőt. De az olyan európaiatlan.

   Azért a tisztesség úgy kívánja, hogy vonjunk már egy mérleget itt a végén.

   Péntek Lászlónak eztán joga lesz:

  • biztonsághoz
  • fűtött fedélhez
  • meleg ételhez
  • konditeremhez
  • tévéhez
  • könyvtárhoz
  • szakkörökhöz
  • továbbtanuláshoz, szakmához

   Mindezt biztosítani az adófizetők havi 320 ezer forintjába kerül.

   Katának ezzel szemben nem volt joga:

  • megválasztani szexuális partnerét
  • élni

     

    (A kegyeletet pedig csakazért sem itt fogom leróni, webfelületen, mint tették sokan olyanok, akik azt sem tudták kicsoda.)

    8 komment · 3 trackback

    A bejegyzés trackback címe:

    https://bunkonyilas.blog.hu/api/trackback/id/tr214662841

    Trackbackek, pingbackek:

    Trackback: Cafat Gárda 2012.07.21. 17:13:05

    Biztos voltam benne, hogy Bándy Kata meggyilkolása kapcsán előkerül a férfibűnözés fogalma, például mert van igazság benne, meg azért is, mert a feministák szerelemgyilkos gecik. Dr. Raskó Gabriella, aki remekbeszabott, hiánypótló, informatív munkát ír...

    Trackback: Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok? 2012.07.19. 12:11:06

    Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ...

    Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.18. 15:00:01

    Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Jamal_Fraser 2012.07.18. 12:41:39

    A börtönben az elkövetőnek nem hinném, hogy biztonsága lenne, mert a kriminológusok szerint az erőszakolók a pedofilok után a börtöntársadalom legaljára kerülnek: évtizedekig csicskáztatják, szopatják, verni fogják.

    Miért nem jó a tényleges életfogytig? Talán még rosszabb, mint a halál.

    don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.07.18. 12:46:32

    Nos, csak legyen úgy! De Sztojkáék után megvan az esélye, hogy ez se kap tényleges életfogytiglant, vagy ha kap is, majd enyhítenek, meg kiengedik jó magaviselettel.
    Kőbányába kéne ezeket küldeni, és naponta benyomni őket kalodában valami homár négerkosaras térde elé.

    pierre bayle 2012.07.18. 17:24:47

    Csak egy sima demagóg és rasszista blogbejegyzés - circulez, rien á voir. Egy megjegyzés azonban kívánkozik: a jogvédő aktivisták, akiket én ismerek a legkevésbé sem "hegyoldali luxusvillák tetőterében tenyésző szociológus fajta". Értelme sincs persze a "szociológus fajta" kifejezésnek, de azért érteni vélem a mögöttes üzenetet. A jogvédő aktivisták egyáltalán nem érdemlik meg ezt a közellenség-státuszt, ők azok, akik megpróbálnak tenni valamit az ellen, hogy az egész szar a nyakunkba boruljon. Mintát próbálnak közvetíteni "lefelé" és megpróbálják védeni a lentieket a primitív rasszizmus ellen. Higgyétek el, hogy ez SOKKAL nehezebb, mint halálbüntetésért kajabálni és cigányozni. Sokkal.

    don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.07.18. 18:28:16

    @pierre bayle: Elfogadom a véleményedet, és ezzel együtt szeretlek látatlanban is.
    Nos. Én sajnos jobbára csak ilyen "jogvédőket" ismerek. Félreértés ne essék, ezek közül többen haverjaim is, de érezhető rajtuk egy-egy beszélgetés során, hogy buborékban élnek. Ez többnyire heves szemforgatásban, nyaki izomrángásban, lenéző stílusú kioktatásban és néha egyenesen a szó belédfojtásában jelentkezik, ha egy-egy élményedet kezdenéd el mesélni; kerüljük is a témát élőben, holott elvileg szólás- és véleményszabadság volna, vagy miaszösz.
    A rasszizmus primitívsége fölött hosszas vitákat lehetne tartani pro- és kontra érvekkel, de számtalanszor és számtalan helyen leírta már számtalan ember, hogy a viselt magatartási formái és szokásai mentén ítéli el bizonyos embertársait, s nem egyébért. Ezek pedig sajnos adott keretek között örökletesek, a pszichológia transzgenerációs sémaként ismeri. Akinek igénye van rá, hogy ebből kitörjön, az megteheti, és ki is tör, az állam 22 éve minden létező lehetőséget megadott rá. Hogy aztán ezen túl, ha körülnézel, azt látod, amit, onnantól már nem a Te, az én, az állam vagy a társadalom felelőssége, hanem az érintetteké...
    Másodjára van egy megmosolyogtató megfigyelésem, hogy sajátos módon mindig az ellenoldalról, antirasszista-antifasiszta berkekből dobálóznak folytonosan a bőrszínnel, meg azzal, hogy az egyesek szerint bárkit bármire is predesztinálna (freudi elszólás lehet talán). Jó lenne már ezen túllépni, mert addig elképzelhetetlen bármiféle értelmes párbeszéd, helyette marad a sablonos pártbeszéd.
    Harmadrészt: rasszista-e az az ember, aki ösztönösen tartózkodik a cigányoktól, míg például indiai/pakisztáni cserediákoktól nem?

    Jamal_Fraser 2012.07.18. 19:06:55

    @pierre bayle: arra gondoltál már, hogy a címkézés (rasszista, náci, liberálfasiszta, kommunista hazaáruló, etc.) teljesen megöl egy vitát, lehetetlenné tesz?

    @don Fefinho: nyilván addig nem tartózkodsz tőle, míg százezres és milliós számban el nem özönlik őseid földjét, fel nem higítják fajodat, beilleszkedni képtelen magatartásukkal növelik a bűnözési rátát és csüngenek a szociális háló emlőin. Én nem kérnék belőlük. Lehet címkézni!

    narmer 2012.07.18. 20:05:59

    @pierre bayle: Hát pertsze ez nem igaz.Az egyetemen minden cigányvédő szociológus hallgató Budán lakott.

    Moment mal 2012.07.21. 09:39:25

    Még annyit, hogy sajnos a HVG is eléggé lement ballib demagógba az utóbbi időben. Tóta hülyeségeit rendszeresen közlik, legutóbb megjelent épp a gyilkosság kapcsán a weboldalukon egy iszonyú hülye cikk, ami szerint a gyilkos a magyarok paranoiájának megtestesülése, Makovecz halála után nem a művészi érdemeit méltatták, hanem az állítólagos zsidózásáról írtak egy egész oldalt stb.

    don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.07.23. 19:00:53

    Hát itt tartunk ma. A pofátlan magyar bőrszínutálat minden elképzelhető határon és józan mértéken túltesz. Ma már egy fiatal magyar állampolgár, egy élete nyarán lévő honfitársunk nem csak összetört szívet, de harminc év börtönt is kockáztat, ha roma létére fehér lánynak merészel udvarolni.
    És a kormány, a társadalom nem tesz semmit, csak némán tűr, szemet forgat, elfordítja tekintetét, sőt álnok és aljas módon még részvétnyilvánításba burkoltan is szítja a kedélyeket és az indulatokat. Hát csodáljuk, ha rühellnek minket Európa szerte?!
    Igazságot! Igazságot az ártatlanul meghurcoltaknak!
    süti beállítások módosítása